Utan bilen stannar Norrköping

Bara du vet vad som krävs för att din vardag ska fungera.

 

Frihet att välja hur du ska transportera dig

Det är du som bäst avgör hur du ska ta dig från en punkt till en annan. Bilen ger frihet att välja när och vilken väg du ska åka. På stora delar av landsbygden finns det ingen fungerande kollektivtrafik – där är valet att åka bil en fråga om att kunna bo kvar. För många företagare är snabba och effektiva transporter nödvändiga. Hur skulle det fungera om de inte kunde välja bilen. Och hur skulle vardagen lösa sig för barnfamiljer när barnen ska hämtas och skjutsas till fritidsaktiviteter om det inte fanns möjlighet att välja bil?

Ansvar att välja med omsorg

Vi påverkar vår omgivning och vi kan alla göra val som visar hänsyn. För vissa kan bussen ibland vara ett alternativ till bilen, för andra kan cykel fungera och för många kommer el ersätta diesel och bensin som bränsle. Klimatet kräver att vi alla gör vad vi kan. Men vi tror inte på att försvåra för bilister för att de ska välja andra sätt att transportera sig. Vi är övertygade om att alla människor vill göra kloka val, för sig själva och för andra, utifrån de möjligheter som finns.

Skattebetalarna har rätt att kräva plats för bilen

Norrköpings utveckling ska bestämmas av oss som bor här. Den största delen vägar, parkeringar och annan infrastruktur finansieras av skattebetalare. Med det sagt ska förtroendevalda ta hänsyn till skattebetalarnas krav. Ökad framkomlighet för bilister och bättre parkeringsmöjligheter i olika delar av kommunen är hur vi uppfattar att många vill ha det.

 

Tycker du att det här låter bra?

Härligt! Då ska du välja Moderaterna.
Gå med i partiet och hjälp oss att öka pressen på regeringen och det lokala styret.
Bli medlem! https://moderaterna.se/engagera-dig/
Norrköpingsmoderaterna: 011-18 25 00